Șapte șoferi beți au ajuns pe mâna inspectorilor de patrulare

În perioada 11-14 ianuarie, inspectorii de patrulare au activat în regim sporit pe traseele din întreaga țară întru prevenirea încălcărilor regulamentului circulației rutiere. În pofida faptului pe drumuri se circulă în condiții de iarnă, unii șoferi conștient și-au permis să urce la volanul mașinii după ce au consumat băuturi alcoolice. Astfel, șapte șoferi în stare de ebrietate la volan au fost depistați de către inspectori.

Foto: Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

Un caz grav a fost înregistrat pe strada Calea Ieșilor, unde inspectorii de patrulare au stopat un automobil de model „Mercedes”, care a fost dat în orientare pentru părăsirea locului accidentului rutier produs în orașul Durlești. La scurt timp, pe strada Calea Ieșilor a mai accidentat un automobil „Mitsubishi” și de această dată părăsind locul accidentului. În urma documentării s-a constat că la volanul mașinii se afla un bărbat de 34 de ani. Supus testului alcoolscopic, rezultatul a arătat o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, automobilul a fost transportat la parcarea specială.

Un alt caz a fost documentat în această noapte, în jurul orei 3:20, pe strada I. Gagarin, unde inspectorii au observat un automobil de model „Honda”, al cărui șofer conducea cu devieri. La somația de a stopa, șoferul a accelerat intenționat, însă la scurt timp a fost stopat lângă o benzinărie de pe strada Decebal. 

Din automobil au coborât patru persoane, dintre care două femei. Șoferul a refuzat categoric să prezinte actele, motivând că nu el a fost la volan. Șoferul și una dintre pasagere au început să aibă un comportament agresiv și vorbeau necenzurat. Astfel, inspectorii au fost nevoiți să aplice cătușile din dotare după care au fost escortați la IP Botanica pentru documentare, iar testul alcooscopic a arătat că șoferul avea 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri persoanele sunt documentate conform legislației în vigoare pentru încălcările comise.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.