Stare de urgență din cauza zăpezii. Sunt victime

Este stare de urgenţă în mai multe regiuni din Germania şi Austria din cauza zăpezilor, unde armata a scos tancurile pentru că numai aşa puteau ajunge la sinistraţi.

Meteorologii vorbesc de cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani. Bilanţul victimelor a ajuns deja la 24 de morţi, majoritatea în avalanşe, potrivit digi24.ro.

În sudul Germaniei şi în mare parte din Austria, zone deja îngropate în nămeţi, oamenii nu au nicio clipă de răgaz. Sute de militari îi ajută să cureţe din zăpada depusă, pentru că norii s-au adunat din nou deasupra Alpilor. Peste stratul uriaş de zăpadă, care în unele locuri măsoară şi 5 metri, se va aşterne până marţi încă un metru de omăt. În acest condiţii, riscul de avalanşă este uriaş.

Încălzirea vremii agravează lucrurile. Ninsoarea se transforma în ploaie şi va aduce inundaţii. Mai multe şcoli şi licee au fost pregătite în cazul în care vor fi necesare evacuări.

Ninsoarea a trecut Marea Mediterană în nordul Africii. Totul e alb în Algeria şi Tunisia, la altitudini mai ridicate. Numeroase fotografii cu peisaje albe au fost postate şi de internauţii din Siria.Categorii:Externe

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.