O nouă belea pe capul lui Filat

Un nou dosar pe numele fostului premier Vlad Filat a fost trimis în judecată. Acesta este învinuit de spălare de bani, prin intermediul unei companii de consultanță din SUA pe care ar fi angajat-o pentru un partid politic, în preajma alegerilor parlamentare din 2014.

Vlad Filat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție, care nu menționează numele lui Vlad Filat, dar notează că învinuitul ar fi achitat firmei americane 12.847.902 de lei, pe care fostul premier i-ar fi primit prin trafic de influență și corupere pasivă, pentru care acesta este condamnat și își ispășește pedeapsa în penitenciar, notează Radio Chișinău.

Potrivit procurorilor, tranzacția a fost încheiată la 01.07.2013, iar transferurile către firma americană de consultanță erau efectuate prin intermediar din mijloace financiare obținute prin infracțiuni de corupție din Banca de Economii.

Procuratura Anticorupție mai informează că învinuitul nu își recunoaște vina, iar pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani.

La anunțul făcut de Procuratura Anticorupție a reacționat Victor Munteanu, avocatul lui Filat. Potrivit avocatului, dosarul penal în privința lui Vlad Filat este unul politic și poartă un caracter vădit electoral, menit să creeze un fon mediatic în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.