Gume de mestecat de zeci de mii de lei, ridicate în punctul de trecere a frontieră din Otaci

Un lot impunător de gumă de mestecat, valoarea căruia se ridică la 80 de mii de lei, urma să ajungă fraudulos în R. Moldova.

border.gov.md

Echipa mixtă de control, formată din polițiștii de frontieră și inspectorii vamali, a dejucat planul unui cetățean moldovean în introducerea ilegală în țară a bunurilor, prin camuflarea acestora în polița portbagajului.

În data de 21 ianuarie a.c., în punctul de trecere Otaci s-a apropiat la linia de control un mijloc de transport de model Mercedes 312 D, înmatriculat în R. Moldova. La volanul mașinii a fost legitimat un conațional din sat. Vasilcău, raionul Soroca, în vârstă de 41 de ani. În baza unei informații deținute la nivelul Direcției regionale NORD, polițiștii de frontieră și vameșii au dispus verificarea minuțioasă a vehiculului. Astfel, într-un loc special amenajat în zona poliței portbagajului s-au descoperit 256 de cutii cu gume de mestecat, pentru care conducătorul auto a confirmat că-I aparțin însă nu deține documente privind proveniența. Cele 7.680 de pachete urmau să ajungă pe piața neagră din R. Moldova, iar după comercializarea acestora persoana ridica o sumă de 80.000 de lei.

680 de pachete urmau să ajungă pe piața neagră din R. Moldova, iar după comercializarea acestora persoana ridica o sumă de 80.000 de lei.

Bărbatul s-a conformat cerințelor de confiscare a mărfii și este dispus să coopereze cu oamenii legii. Prin urmare, întreaga cantitate de marfă a fost ridicată și amplasată în camera de păstrare a corpurilor delicte din Sectorul Poliției de Frontieră Otaci, până la stabilirea tuturor circumstanțelor și aplicarea normelor legale ce se impun.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.