Toate instituțiile de învățământ din R. Moldova își vor sista mâine activitatea

Toate instituțiile de învățământ din țară își vor sista mâine activitatea. Decizia a fost luată astăzi la ședința comisiei pentru situații excepționale după ce 510 elevi din trei raioane și UTA Găgăuzia nu au ajuns la ore din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Ședința a fost convocată de premierul Pavel Filip.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a declarat la ședință că nici o localitate din țară nu a fost deconectată de la energia electrică. Potrivit lui Harabagiu, pe unele trasee a fost sistată circulația rutieră pentru a permite drumarilor să desfășoare lucrări de deszăpezire.

Anatol Usatâi, secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, a afirmat că circulația rutieră este dificilă pe mai multe drumuri din sudul țării, în special pe traseul Hâncești-Leova-Cantemir-Cahul-Giurgiulești, Leova-Cantemir-Cahul și Vulcănești-Cahul-Taraclia.

Potrivit lui Usatâi, în procesul tehnologic, de la prima oră a acestei dimineți, au fost antrenate 213 utilaje speciale și 250 muncitori rutieri, care au folosit peste 1200 tone de material antiderapant.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, precipitațiile sub formă de ninsoare și lapoviță, de intensitate diferită, se vor menține până la sfârșitul săptămânii curente.

Moldpres

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.