Dodon a declarat război propagandei fascismului

Preşedintele Igor Dodon intenţionează să lanseze iniţiativa privind interzicerea propagandei fascismului şi tragerea la răspundere a celor care promovează aceste idei. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris duminică pe pagina sa de Facebook, unde a comunicat despre participarea sa la ceremonia de comemorare a Holocaustului.

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

„Cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, am participat la ceremonia de comemorare a celor șase milioane de evrei, exterminați în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, dintre care 350 mii pe teritoriul Moldovei”, a spus Dodon.

Șeful statului a amintit că, acum 74 de ani, armatele sovietice au eliberat lagărul de concentrare Auschwitz, unde naziștii au exterminat cu cruzime milioane de oameni, iar această zi – 27 ianuarie – prin decizia Organizației Națiunilor Unite, a fost declarată Zi Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

„Tragedia Holocaustului a devenit simbol al tragediei și durerii, a cruzimii necruțătoare și a disprețului față de viața omului. Respectând memoria, noi trebuie să privim spre viitor. Crime asemănătoare Holocaustului nu trebuie să se mai repete. Este datoria noastră comună și, fără exagerare, este cea mai importantă și actuală sarcină a comunității mondiale”, a scris Dodon.

El a constatat cu regret că „și astăzi ne confruntăm cu încercări de a dezbina societatea pe motive naționale, rasiale și religioase, cu manifestări de antisemitism, rusofobie, agresivitate față de alte popoare, culturi și tradiții”.

„În calitate de Președinte al țării, în curând voi înainta mai multe inițiative legislative cu privire la interzicerea definitivă a propagandei fascismului în Republica Moldova și tragerea la răspundere a celor care promovează aceste idei. Suntem obligați să contracarăm aceste amenințări. Să apărăm împreună pacea și libertatea oamenilor, dreptul statului și al popoarelor la propria cale de dezvoltare”, a declarat Igor Dodon.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.