Noi rețineri în dosarul Borman

Unul dintre membrii organizației criminale Borman, în vârstă de 46 de ani, originar din orașul Telenești, a fost reținut într-o operațiune comună a Serviciul de Grăniceri al Ucrainei și a Direcției Combaterii Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, la soicitarea PCCOCS.

politia.md

În acest sens, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a remis organelor competente ale Ucrainei o comisie rogatorie internațională, pentru efectuarea perchezițiilor la domiciliile figurantului, precum și alte acțiuni de urmărire penală.

Suspectul face parte din organizația criminală „Borman”, rolul căruia era de a controla transmiterea drogurilor în cantități deosebit de mari pe teritoriul Federației Ruse persoanelor terțe, droguri transportate la indicația liderului organizației criminale din Spania în Federația Rusă. De asemenea, aceasta era responsabil de comercializarea drogurilor, prin dirijarea curierilor atât pe teritoriul orașului Moscova, cât și în suburbii.

Printre membrii organizației criminale „Borman” era cunoscut ca alias ,„Dispecer”.

La 21 ianuarie a.c., în orașul Odesa, Ucraina, angajații Direcției Combaterii Crimei Organizate a INI, de comun cu Serviciile Speciale ale Poliției de Frontieră din Ucraina, a fost identificat domiciliu persoanei vizate și efectuată percheziția, în urma căreia au fost ridicate mai multe mijloace electronice (telefonie mobilă, calculatoare etc.) precum și înscrisuri, ce prezintă interes pentru urmărirea penală.

În privința suspectului, Judecătoria regiunii Odesa a emis mandat de arest pentru 40 de zile, cu ulterioara extrădare.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.