R. Moldova și România au un plan militar

Planul de cooperare dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Apărării Naționale din România pentru anul 2019 a fost semnat ieri la Chişinău.

army.md

Documentul, semnat de şefa direcţiei cooperare internaţională, colonel Mariana Grama, şi omologul său român, colonel Adrian Bulea, prevede activităţi comune de instruire şi pregătire pentru militarii din Republica Moldova şi cei din România, acordarea de asistenţă din partea Guvernului român pentru continuarea procesului de reformă şi modernizare a sectorului de apărare al ţării noastre şi are ca obiectiv consolidarea relaţiilor bilaterale în domeniul apărării.

La ministerul Apărării, colonelul Bulea a purtat discuţii cu Secretarul General de Stat, Radu Burduja, privind stadiul colaborării moldo-române pe segmentul de apărare.

Oficialii au convenit asupra intensificării participării în comun la exerciţii bilaterale şi multinaţionale, creşterii numărului de burse pentru ofiţerii şi subofiţerii Armatei Naţionale în instituţiile de profil din România, inclusiv în domeniul medicinii militare, precum şi acordării de căre România a expertizei în domenii relevante.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.