Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și-a exprimat interesul pentru viitoare configurație a Parlamentului R. Moldova, în cadrul unei întâlniri avute miercuri, 30 ianuarie, cu președintele Igor Dodon.

Igor Dodon și Vladimir Putin. Foto: fb.com/dodon.igor

Putin a subliniat că Moscovei nu-i este indiferent modul în care se va forma Parlamentul de la Chișinău, pentru că relațiile bilaterale depind de acest lucru, transmite RIA Novosti, potrivit Radio Chișinău.

Vladimir Putin a reamintit faptul că Federația Rusă a luat măsuri suplimentare referitoare la importul fructelor, legumelor și vinurilor moldovenești, care vor fi valabile până la sfârșitul lunii martie.

„Noi monitorizăm împreună modul cum se desfășoară această activitate și vom lua o decizie cum să acționăm în continuare în această direcție”, a afirmat Vladimir Putin.

Igor Dodon a anunțat pe contul său de Facebook despre faptul că s-a înțeles cu liderul de la Moscova ca toate mărfurile moldovenești să poată fi exportate pe piața rusă, în pofida interdicției impuse pentru produsele ce tranzitează teritoriul Ucrainei.

El a reiterat faptul că nu va participa la campania electorală pentru alegerile legislative din februarie și i-a spus lui Vladimir Putin că 65 la sută dintre locuitorii Republicii Moldova consideră Rusia un stat prietenos.

Reclame