Rusia, despre soarta lui Maduro: Acum totul depinde de Armată

Într-un interviu acordat publicaiei de presă ruse RIA, Nicolas Maduro a dat asigurări că Venezuela își va achita datoriile externe. Totodată, un oficial rus din Ministerul de Finanțe a vorbit despre situația de la Caracas, precizând că „acum totul depinde de Armată”.

Serghei Storceak, adjunct al Ministrului de Finanţe al Rusiei, a declarat despre criza din Venezuela si situația președintelui Nicolas Maduro că:

„acum totul depinde de armată, de soldaţi şi de cât de loiali vor fi faţă de datoria şi jurământul lor. Este greu, imposibil de făcut o altă evaluare”.

Acesta a precizat că Venezuela va avea probleme cu plata datoriei externe, după sancţiunile impuse de SUA companiei petroliere de stat PDVSA. Rusia, aliat vechi al Venezuelei, a fost pentru regimul de la Caracas un creditor de ultimă instanţă. Compania rusă Rosneft a împrumutat sau a deschis linii de credit pentru Venezuela în valoare de cel puţin 17 miliarde de dolari în ultimii 12 ani.

Totuși, în interviul acordat presei din Rusia, Maduro a dat asigurări că Venezuela își va achita toate datoriile. Maduro a răspuns astfel unei întrebări referitoare la garanţiile pe care le-ar putea oferi privind plata datoriilor Venezuelei către Rusia şi China.

Totodată, Maduro a declarat presei din Rusia că Armata venezueleană dă dovadă de loialitate faţă de autorităţile legitime.

Preşedintele venezuelean a susţinut şi că sancţiunile americane împotriva PDVSA sunt ilegale. Aceeaşi apreciere o făcuse cu o zi în urmă şi ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, care a afirmat că măsurile luate de Statele Unite reprezintă o tentativă de confiscare a activelor de stat venezuelene.

defenseromania.roCategorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.