Partidul Liberal s-a lansat astăzi oficial în campania electorală. Liberalii spun că au ales un loc simbolic pentru mesajul lor cu care merg în campania electorală „Pentru Parlament. Pentru Unire” – la Ungheni, pe malul râului Prut.

fb.com / Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă, preşedintele partidului şi primul pe lista naţională a prezentat acţiunile pe care PL îşi propune să le realizeze în viitorul Parlament. Acesta s-a pronunţat pentru unirea cu România. Mesajul principal cu care al PL merge în campania electorală este Unirea R. Moldova cu România.

Lista candidaţilor PL în circumscripţia naţională la funcţia de deputat în Parlament pentru alegerile parlamentare din data de 24 februarie 2019 numără 30 de persoane. Al doilea pe listă este Preşedintele Asociaţiei „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi. Pentru circumscripţii, Partidul Liberal are, la fel, 30 de candidaţi.

În primii zece se regăsesc doi candidaţi din diaspora, Vasile Calmaţui (Franţa) şi Ambroci Valeriu (Italia). Chirtoacă a precizat că PL a înaintat candidaţi pe circumscripţiile doar unde sunt cele mai mari şanse de reuşită, pentru a nu dispersa voturile unioniste şi pro-europene în celelalte circumscripţii.

Reclame