Arena Chișinău: Lucrările de construcție, efectuate în proporție de 20%

Lucrările de construcție a Arenei Chișinău, lansate în toamna anului trecut, au fost efectuate în proporție de 20 la sută.

Foto: mei.gov.md

Administratorul Companiei Publice de Implementare, Radu Lupan a declarat pentru agenție că până la această etapă a fost pusă temelia pentru Arenă și pentru centrul acvatic. Aceasta este construită din beton armat. Totodată, în prezent muncitorii lucrează la consolidarea și edificarea construcțiilor metalice.

Pe șantier activează peste 200 de lucrători, dintre care 60-70 la sută sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

Pana la sfârșitul anului trecut, Guvernul Republicii Moldova a alocat pentru edificarea Arenei Chișinău, conform unei hotărâri a executivului, 102 milioane lei, iar investițiile partenerului privat sunt deja mult mai mari. Potrivit contractului de parteneriat public-privat, banii investiți de compania din Turcia care desfășoară lucrările vor fi rambursați sub formă de tranșe semestriale, timp de 12 ani din momentul lansării construcției.

Piatra de temelie a complexului multifuncțional „Arena Chișinău” a fost pusă în octombrie 2018 și acesta urmează a fi dat în exploatare în termen de 12 luni din momentul lansării construcției. Amplasat în preajma localității Stăuceni, complexul, cu o suprafață totală de 100.000 m2, va integra arena polivalentă, Aqua Park, un club de tenis, locuri de odihnă și parcare. Arena polivalentă va putea găzdui circa 5 mii de vizitatori în funcție de activitățile desfășurate.

Moldpres

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:

1 răspuns

  1. Sunt sigur ca se vor incadra in timp si la finele anului vom beneficia de o Arena moderna care va permite sportivilor nostri sa se dezvolte si mai tare! Mersi PDM

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.