Estonia îi cere din nou Rusiei compensații pentru ocupația din timpul URSS

Estonia i-a reamintit Rusiei de vremurile ocupației sovietice și de încălcarea Păcii de la Tartu (1920), relatează Radio Chișinău.

URSS a încălcat Tratatul privind independența Estoniei, iar Rusia este responsabilă pentru acest lucru, a declarat ministrul estonian al justiției, Urmas Reinsalu, potrivit Rosbalt.

El a subliniat că Federația Rusă este urmașa de drept a URSS-ului și trebuie să despăgubească țara sa, în conformitate cu dreptul internațional.

„Uniunea Sovietică a ocupat Estonia, încălcând tocmai Pacea de la Tartu, iar Rusia, în calitate de urmașă de drept a acesteia, trebuie să recunoască acest lucru și, ținând cont de dreptul internațional, este obligată să compenseze prejudiciul cauzat”, a declarat ministrul, citat de cotidianul „Eesti Päevaleht”.

Teritoriul Estoniei, ca și al celorlalte țări baltice, a au fost anexate, ca urmare a Pactului Ribbentrop-Moltov. În 1944, când trupele naziste s-au retras din țările baltice, acestea au fost din nou înglobate în URSS, însă SUA nu a recunoscut acest act de agresiune.Categorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.