Expoziție de artă și cultură chineză, la Chișinău

Admiratorii de artă şi frumos sunt invitaţi la o expoziţie de artă şi cultură chineză, găzduită de Muzeul Național de Artă al Moldovei. Expoziţia a fost inaugurată cu prilejul Anului Nou chinezesc, care va începe din 5 februarie, relatează trm.md.

fb.com/MuzeulNationalDeArtaAlMoldovei

Cultura chineză este prezentată printr-o serie de lucrări grafice, artă decorativă şi sculptură de mici dimensiuni din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă. Lucrările expuse au o gamă cromatică şi tematică variată, cuprinzând de la cele mai vechi personaje legendare până la reprezentare de sfinţi din religia taoistă, din evul mediu.

Un loc aparte în cadrul expoziţiei le ocupă lucrările de grafică Nianhua – „Imagini de Anul Nou”, evocând unul dintre cele mai vechi obiceiuri din China – înfrumuseţarea în ajunul Anului Nou Lunar a locuinţelor cu diverse imagini în culori strălucitoare şi de o fineţe deosebită. Aceste lucrări sunt de o mare diversitate tematică, precum personaje istorice şi legendare, subiecte religioase, scene din folclorul chinez, subiecte din opere şi romane istorico-literare, scene teatrale.

Unii vizitatori spun că au venit la expoziţie pentru a revedea comorile Chinei, de care îi leagă frumoase amintiri.

„Am stat în China foarte mult. Am făcut studii postuniversitare în China şi sărbătoarea de Anul Nou o consider o sărbătoare a familiei mele. Este o expoziţie foarte frumoasă, ce reflectă cultura şi istoria Chinei”, a spus Lucia Fişer, vizitatoare.

Obiectele de artă decorativă şi sculptură realizate în porţelan, lemn, fildeş, bronz sunt parte componentă a artei tradiţionale chineze şi vin să completeze expoziţia prin fineţea şi eleganţa lor. Expoziţia de artă şi cultură chineză va fi deschisă până pe 3 martie.Categorii:Cultură

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.