Mihai Ghimpu tânjește după vremurile când guverna împreună cu PDM

Președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, tânjește după vremurile când guverna țara împreună cu PDM. Cel puțin asta reiese dintr-o însemnare pe Facebook din februarie 2016, redistribuită azi de fruntașul liberal.

Mihai Ghimpu. Foto: Valentina Ursu / europalibera.org

În amintirea lui Ghimpu mai este vie și astăzi vizita pe care acesta a efectuat-o, alături de liderul de atunci al PDM, Marian Lupu, la Parlamentul European.

„Discuțiile s-au axat în fond pe situația social-politică din RM și căile de depășire a crizei. În urma informației prezentate de către noi, colegii europeni ne-au asigurat in continuare de susținerea lor în parcurgerea cursului european al republicii. Un subiect aparte au fost și acțiunile de protest din Chișinău, care au condus, din păcate ,la acțiuni violente. Europarlamentarii au condamnat violențele la care au recurs unii protestatari și consideră că Republica Moldova are nevoie, ca niciodată, de stabilitate politică, iar toate problemele trebuie rezolvate doar pe cale pașnică.

Colegii europeni au salutat depășirea crizei politice prin formarea unei majorități parlamentare proeuropene și investirea Guvernului, care are ca scop principal implementarea Acordului de Asociere”, scria Ghimpu în februarie 2016 pe Facebook.

Mihai Ghimpu, bătut de protestatari; ianuarie 2016. Captură video: tv7.md
Amintirea lui Ghimpu… Captură de ecran: fb.com/MihaiGhimpu

UPDATE: Ulterior, Mihai Ghimpu a adăugat următorul comentariu la „amintirea” sa din 2016:

„Citind textul de mai jos, readus pe pagina mea de către Facebook, mă gândesc că poate era mai bine să fie alegeri anticipate, iar în urma rezultatului obținut Republica să fie „pravită” de Dodon, Usatâi și Năstase. În cazul acesta, și Dodon, și Năstase erau fericiți, și PL nu era învinuit de „trădare”. Dar cel mai fericit cred că ar fi fost „prietenul meu” pe care îl cheamă Kremlin.
Voi, dragi prieteni ce ziceți?”

Captură de ecran: fb.com/MihaiGhimpu


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.