Agricultorii pot depune cereri pentru subvenții

Agricultorii pot depune de ieri cererile de solicitare a subvenţiilor pentru anul 2019. Anunţul a fost făcut de către Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA). În acest an pentru acordarea ajutoarelor au fost alocate 900 de milioane de lei, sumă similară celei din 2018.

Foto: Thierry Zoccolan / afp.com

Anul trecut, la AIPA a fost depus un număr record de dosare de subvenţionare, atingând cifra de peste 7400 de cereri în valoare de un miliard de lei.

Potrivit instituţiei, cei mai activi au fost producătorii agricoli mici, iar cele mai multe cereri au fost depuse de agricultorii din sudul ţării.

Totodată, cel mai frecvent, beneficiarii au solicitat susţinerea statului pentru procurarea tehnicii agricole, înfiinţarea plantaţiilor multianuale şi utilarea fermelor zootehnice.

„Urmare a subvenţiilor solicitate în 2018 a fost posibilă atragerea investiţiilor în sectorul agroindustrial de peste şase miliarde de lei, investiţiile efectuate au generat nemijlocit şi crearea a 4635 de locuri de muncă. Cei mai activi solicitanţi au fost producătorii agricoli mici – 65 de procente”, a declarat directorul interimar al AIPA, Vadim Curmei.

„Astăzi producţia din Republica Moldova se poate de găsit în mai mult de 80 de ţări. Noi vorbim de ţările Uniunii Europene. Cota exporturilor este de peste 60 la sută, restul 35 la sută în pieţele tradiţionale şi tendinţa se îndreaptă spre piaţa sudică”, a precizat Iurie Uşurelu, secretar de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Dosarele de solicitare a subvenţiilor pot fi depuse până pe 31 octombrie 2019.Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.