Bărbat din Leova, reținut pentru vânat ilegal la frontieră

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Leova a reținut noaptea trecută o persoană care se afla ilegal în zona de frontieră, cu scop de a vâna vulpi. În ciuda faptului că deținea toate actele în regulă pentru această îndeletnicire, bărbatul a încălcat regimul de frontieră: aflarea pe timp de noapte la hotar este strict interzisă prin lege. Totodată, acesta a împușcat o vulpe. Incidentul a fost semnalat în timpul nopții de ieri, 5 februarie a.c.

border.gov.md

Polițiștii de frontieră aflați în misiune de serviciu au fost alertați de zgomotul produs în urma unei împușcături de armă. Imediat au dispus cercetarea cu ajutorul sistemului optic cu termoviziune vizând perimetrul mărginit cu localitatea Tochile Răducani, unde în jurul orei 02:30 a fost observată o persoană care se deplasa pe câmp spre satul menționat.

Bărbatul a încercat să se eschiveze ignorând în totalitate somațiilor patrulei, cei din urmă au recurs la tragerea a trei focuri din arma din dotare pe plan vertical pentru a obliga persoana să se supună imediat.

În urma reținerii fugarului, acesta s-a adeverit a fi un locuitor al satului Tochile Răducani, raionul Leova, în vârstă de 45 de ani. Efectuând cercetările la fața locului au fost depistate două lanterne și o armă de vânătoare în interiorul căreia se aflau două cartușe, iar la o distanță de aproximativ 200 m se afla o vulpe împușcată.

Toate obiectele descoperite cât și persoana reținută au fost conduse la sediul SPF Leova pentru continuarea cercetărilor, fiind informați despre incidentul dat și reprezentanții Inspectoratului Ecologic de Stat.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.