De ce moldovenii își redobândesc foarte greu CETĂȚENIA ROMÂNĂ. Declarații ȘOCANTE în Parlamentul de la București

Guvernarea de la București se opune ostentativ deblocării procesului de reintegrare a basarabenilor în cetățenia română, prin refuzul inexplicabil al Ministerului Justiției de la București de creștere  rezonabilă a numărului funcționarilor din Comisia pentru Cetățenie responsabilă de examinarea dosarelor de redobândire a cetățeniei române. Din această cauză, situația românilor din R. Moldova este și mai gravă decât cea a românilor din jurul granițelor României. Declarația a fost făcută astăzi, în Parlamentul României, de către deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, care a prezentat în Camera Deputaților, într-o declarație politică, amendamentele depuse la proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2019.

Constantin Codreanu

„Am depus un șir de amendamente la proiectul Legii Bugetului de stat. Primul amendament vizează suplimentarea bugetului Ministerului Justiției cu suma de 20 de milioane de lei pentru dublarea posturilor din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), în interesul statului român și al românilor care solicită redobândirea cetățeniei române. În momentul de față, în cadrul ANC, programările românilor care depun dosarele de redobândire a cetățeniei se fac online, pentru 4 zile din săptămână, în limita a 400 de solicitanți pe zi, în timp ce necesitatea reală este de peste 1000 de solicitări pe zi. Sper că sunteți de acord că ANC este o instituție strategică. Interesul statului român și al românilor care solicită redobândirea cetățeniei este ca ANC să funcționeze la maximă capacitate, să rezolve probleme, nu să le creeze. Guvernul țării noastre nu pierde nimic și statul în ansamblu nu sărăcește dacă vom decide, cu răspundere și înțelepciune, alocarea a încă 20 de milioane de lei pentru Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Sursa de finanţare pentru aceste cheltuieli prioritare și strategice trebuie să fie Bugetul Ministerul Justiției, prin redistribuirea fondurilor din alte capitole bugetare”, a declarat Constantin Codreanu, potrivit unui comunicat de presă transmis presei.

„Nu vreau să proferez amenințări, dar trebuie să atrag atenția asupra faptului că, în cazul în care vocea noastră nu va fi auzită și se va insista absurd și ostentativ pe subfinanțarea domeniului, Guvernul trebuie să se aștepte la proteste energice în diaspora, comunitățile istorice și Republica Moldova”, a concluzionat deputatul român.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.