Programul „O nouă viață”: Peste 5500 de familii au primit setul pentru nou-născuți

În doar două luni de la lansarea Programului guvernamental „O nouă viață”, peste 5500 de familii din întreaga țară au primit setul de articole pentru nou-născuți. Proiectul este implementat atât în maternitățile de stat, cât și în cele private și acoperă o parte din cheltuielile familiilor tinere la nașterea copiilor.

„Este un proiect care vine în sprijinul familiilor din Moldova. Noi am reușit majorarea indemnizației unice la nașterea copilului până la 5300 de lei. Luând în considerație și acest proiect, se adaugă încă 2000 de lei – costul unei cutii. Astfel, indemnizația ajunge la 7300 de lei”, a spus prim-ministrul Pavel Filip.

Cutia oferită la nașterea copilului include bunuri de prima necesitate: haine pentru nou-născuți, pachet cu scutece, lenjerie, pătură, set de produse cosmetice pentru copii și o jucărie de pluș. Articolele sunt de producție autohtonă, cu excepția scutecelor. Setul este oferit atât părinților care sunt cetățeni ai Republicii Moldova, cât şi străinilor cu drept de ședere în țara noastră.

Programul guvernamental „O nouă viață” a fost lansat la 1 decembrie 2018. În 2017, în Republica Moldova s-au născut peste 34 de mii de copii.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.