Propunerea făcută de Trump pentru postul de președinte al Băncii Mondiale

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a desemnat miercuri seară pe David Malpass pentru funcţia de preşedinte al Băncii Mondiale, în efortul de reformare a instituţiei internaţionale, informează postul NPR şi site-ul de ştiri Axios.com, citat de Mediafax.

Donald Trump. Foto: time.com

David Malpass, în vârstă de 62 de ani, în prezent subsecretar pentru Afaceri internaţionale în cadrul Departamentului Trezoreriei din SUA, a fost consilier economic în echipa de campanie electorală a lui Donald Trump. David Malpass ar urma să îl înlocuiască în funcţia de preşedinte al Băncii Mondiale pe Jim Yong Kim, care a demisionat. Malpass a lucrat şi în cadrul Administraţiei George H.W. Bush şi a fost economist-şef la grupul de investiţii american Bear Stearns.

David Malpass probabil va încerca să ofere Statelor Unite un rol mai influent în cadrul Băncii Mondiale, a declarat un oficial din cadrul Administraţiei de la Washington citat de site-ul Axios.com.

În trecut, David Malpass a criticat instituţii internaţionale precum Banca Mondială, catalogându-le, potrivit CNBC, drept „intruzive” şi „reticente faţă de schimbări”.

Pentru a deveni preşedinte al Băncii Mondiale, David Malpass trebuie să primească aprobarea reprezentanţilor ţărilor care deţin controlul asupra Consiliului de administraţie al instituţiei.

Reclame


Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.