SUA susțin R. Moldova în procesul de dezvoltare durabilă a țării

Aspectele cooperării moldo-americane în diferite domenii, implementarea reformelor de modernizare a R. Moldova, precum și problemele securității naționale și regionale, au fost discutate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu congresmanul american Brian Mast (R-FL), membru al Comitetului pentru afaceri externe din cadrul Camerei Reprezentanților SUA.

Brian Mast și Tudor Ulianovschi. Foto: mfa.gov.md

În cadrul discuţiilor, interlocutorii au realizat o trecere în revistă a stadiului actual al dialogului strategic dintre R. Moldova și SUA, au abordat prioritățile cooperării bilaterale în diferite domenii, inclusiv realizarea reformelor de modernizare a țării, inițiate de autoritățile de la Chișinău.

Tudor Ulianovschi și Brian Mast au vorbit și despre principalele provocări cu care se confruntă țara noastră la adresa securității naționale, reieșind din ultimele evoluții în problematica transnistreană și situația geopolitică din regiune. Congresmanul american a reiterat susținerea SUA atât în procesul de dezvoltare durabilă a țării, cât și cel de reglementare a diferendului transnistrean, precum și în procesul de retragere necondiționată a trupelor străine de pe teritoriul R. Moldova.

Pe final, interlocutorii au convenit asupra continuării dezvoltării cooperării bilaterale, inclusiv prin intermediul platformei oferite de Grupul de sprijin politic pentru R. Moldova din Camera Reprezentanţilor SUA.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.