Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) al IGP, reprezentanți ai Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Departamentului înregistrare și licențiere a unităților de drept al I.P. „Agenția Servicii Publice”, Direcţiei Afaceri Consulare a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și ai agențiilor de plasare a publicității web cum ar fi 999.md și makler.md, s-au întrunit joi, 7 februarie a.c., într-o ședință tehnică de lucru în vederea soluționării problematicii constatate în activitatea agențiilor de plasare în câmpul muncii în străinătate și riscurile care generează activitatea ilegală a acestora.

politia.md

În cadrul discuțiilor, participanții au făcut referire la legislația națională ce reglementează activitatea agențiilor de plasare în câmpul muncii în străinătate, accentul fiind pus pe mecanismul de retragere a licențelor pentru prestarea ilegală a serviciilor de plasare în câmpul muncii, precum și elaborarea unui mecanism de plasare a anunțurilor privind angajarea în câmpul muncii în străinătate.

În context, participanții au convenit asupra semnării unui acord de colaborare cu agențiile de plasare a publicității web, dar și cu ANOFM în vederea monitorizării legalității activității agențiilor de plasare în câmpul muncii peste hotarele țării.

Menționăm că, pe parcursul ultimelor trei luni, în rezultatul acțiunilor întreprinse de către ofițerii CCTP, a fost verificată legalitatea a 62 agenții de plasare în câmpul muncii a cetățenilor în țară și străinătate, fiind aplicate 17 sancțiuni sub formă de amendă.

De asemenea, în adresa Agenției servicii publice (Departamentul înregistrare și licențiere a unităților de drept) și Serviciului Fiscal de Stat au fost remise 22 sesizări în vederea efectuării controalelor fiscale și retragerea licenței de activitate.

Reclame