Ambasadorul R. Moldova la Moscova, rechemat la Chișinău

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a înaintat Guvernului un demers prin care solicită rechemarea ambasadorului R. Moldova la Moscova, Andrei Neguță.

Andrei Neguţa

Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alexandru Roitman. El a spus că nu comentează motivele pentru care diplomatul moldovean ar putea fi rechemat.

Andrei Neguță este ambasador al R. Moldova în Rusia din luna mai 2018. Anterior, el a mai deținut această funcție în anii 2009-2012, fiind rechemat în urma unui interviu în presa rusă care la Chișinău a fost interpretat ca o susținere din partea acestuia pentru menținerea trupelor militare ruse pe teritoriul R. Moldova.

Acesta și-a recăpatat însă postul de șef al misiuniii diplomatice de la Moscova după ce Dodon a respins propunerile Guvernului în privința mai multor candidaturi la funcția de ambasador, iar în urma unor discuții cu Pavel Filip alte candidaturi au fost schimbate cu persoane apropiate șefului statului.

Presa de la Chișinău scrie că motivul rechemării diplomatului nu ar fi legat de cazul celor doi piloți moldoveni, ci de felul cum acesta a reacționat la deschiderea reprezentanței Transnistriei la Moscova, prezentată drept fundație de către autoritățile ruse.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.