Poliția de Frontieră dezminte că ar fi interzis intrarea în țară a unor cetățeni

Poliția de Frontieră dezminte informațiile apărute în presă că ar fi interzis unor cetățeni ai Republicii Moldova și României să treacă frontiera, pe motiv că ar exista un consemn în privința acestora.

Foto: timpul.md

Potrivit instituției, cazul din data de 16 februarie, când a fost oprită intrarea unui microbuz pe teritoriul Republici Moldova, a vizat doar mijlocul de transport, nu și persoanele care se aflau în autovehicol. Acestora nu li s-a interzis intrarea în țară, având posibilitatea să traverseze frontiera oricând doresc, utilizând alte mijloace de transport, transmite IPN citând un comunicat de presă al Poliției de frontieră.

În comunicat se mai spune că punctul de trecere a frontierei Leușeni este cu statut „rutier” și prin lege se interzice traversarea acestuia pe jos, „ca pieton”. Din acest motiv s-a recomandat persoanelor traversarea frontierei cu alt autovehicul. Poliția de Frontieră susține a respectat în acest caz toate prevederile legale și a acționat în deplină concordanță cu regulamentul privind trecerea frontierei de stat. Cât privește proprietarul autoturismului cu interdicție, acesta a fost îndrumat să ceară informații suplimentare de la autoritățile competente privind motivele pentru care interdicția a fost impusă.

Reprezentanții Partidului „Democrația Acasă” au făcut, astăzi, apel către instituțiile mass media și organizațiile naționale și internaționale de apărare a drepturilor omului să se autosesizeze privind cazul candidatei Alina Panico, stabilită în România, căreia i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republici Moldova. Într-o conferință de presă la IPN, reprezentații partidului au afirmat că motivul invocat de Poliția de Frontieră la blocarea accesului Alinei Panico pe teritoriul Republicii Moldova – și anume, că ar fi un pericol care atentează la siguranța națională – este unul bizar. Ei au mai spus că s-a comis un abuz, deoarece Alina Panico nu reprezintă un pericol pentru siguranța națională. Cu atât mai mult că aceasta candidează la alegerile parlamentare și din această postură ar fi trebuit să beneficieze de imunitate în perioada electorală.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.