Ultimul sondaj: Ilan Șor, cel mai popular lider al opoziției din R. Moldova

Ultimul sondaj din această campanie electorală, realizat de cunoscuta companie de cercetări sociologice IMAS, îl cotează pe președintele Partidului Politic ȘOR, primarul (degrevat) de Orhei, Ilan Șor, drept cel mai popular lider al opoziției din Republica Moldova. De asemenea, Partidul ȘOR se bucură de aprecierea favorabilă a o treime dintre cetățeni, fiind și una din cele patru formațiuni care va forma viitorul Parlament.

Ilan Shor. Foto: orhei.md

Ilan Șor este apreciat pozitiv de 33,6% din respondenți, fiind devansat doar de reprezentanții guvernării – președintele Igor Dodon, liderul PDM, Vlad Plahotniuc și premierul Pavel Filip.

De asemenea, Partidul ȘOR se bucură de un nivel de favorabilitate de 32%, după Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor. Aprecierea Partidului ȘOR a crescut în mod constant în ultimele lui de la 23% în noiembrie 2018 și 26% în luna ianuarie, la 32 la sută în februarie.

Și intenția de vot pentru Partidul ȘOR este în creștere, atingând un nivel de 7,5%, în condițiile în care aproximativ 20% din respondenți erau încă indeciși în timpul efectuării cercetărilor pe teren.

Intenția de vot pentru Partidul ȘOR a crescut cu aprozimativ 3 puncte procentuale în ultimele două luni și ar putea să continue linia ascendentă în condițiile în care 14% din respondenți consideră formațiunea drept cea mai activă în actuala campanie electorală, iar 12% consideră că are cea mai atractivă campanie.

Sondajul „Dinamica percepțiilor cu privire la mediului social, economic și politic din Republica Moldova III” a fost realizat de compania IMAS în parteneriat cu un institut american de cercetări sociologice, la comanda Fundației pentru Democrație Modernă.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.