„Tipografie” clandestină: Confecționau și vindeau mai multe documente oficiale false

Două persoane sunt cercetate penal pentru comiterea infracțiunii de fabricare și punere în circulație a documentelor oficiale.

Foto: ziarmm.ro

Din luna noiembrie 2018 până în luna februarie 2019, procurorii și polițiștii au documentat acțiunile ilegale ale unui grup de persoane care, urmărind scopul obținerii unui profit ilicit, au confecționat și vândut mai multe documente oficiale false.

În cadrul cauzei penale gestionate, au fost efectuate un șir de măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, stabilindu-se că suspecții, în mai multe locații din municipiul Chișinău, având la dispoziție utilaje și tehnică specială destinată contrafacerii documentelor, identificau potențiali beneficiari de acte false, pe numele cărora confecționau și ulterior le înstrăinau contra unui preț stabilit din timp documente oficiale false (cărți de identitate românești și permise de conducere auto moldovenești).

Ca rezultat al măsurilor întreprinse, în data de 15 februarie 2019, la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate 5 permise de conducere moldovenești și 11 cărți de identitate românești, toate cu vădite semne de falsificare, utilaje speciale și tehnică de imprimare adaptate pentru confecționarea acestor tipuri de documente, precum și materie primă (blanchete, hârtie și peliculă specială).

De asemenea, în calculatorul utilizat de către învinuiți au fost depistate și alte fișiere care conțineau blanchete pregătite pentru imprimarea mai multor permise de conducere și cărți de identitate.

Făptuitorii au fost reținuți, iar ulterior, la demersul procurorilor, în privința lor a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 zile.

Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 5 ani.

Investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării beneficiarilor actelor de identitate falsificate și stabilirii bunurilor obținute pe cale infracțională, în vederea confiscării speciale și extinse a acestora.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.