Volumul transportului de mărfuri în Moldova a crescut cu 10%, în 2018

În anul 2018, întreprinderile de transport din Moldova au transportat peste 19,4 mil. tone de mărfuri, ceea ce este cu 10% mai mult faţă de anul 2017.

Foto: atimespeed.com

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, citate de Infotag, cea mai mare parte din mărfuri au fost transportate cu transportul auto – peste 14,4 mil. tone (+12,8%), ceea ce reprezintă 74,2% din volumul total al transportului de mărfuri. Volumul mărfurilor transportate pe cale ferată a crescut cu 2,8%, până la 4,9 mil. tone.

Volumul mărfurilor transportate pe cale aeriană a crescut cu 25,2%, până la 1,3 mii tone, în timp ce în transportul fluvial a fost atestată o scădere de 5,8%, până la 127 mii tone.

Parcursul mărfurilor s-a majorat în anul 2018 cu 3,2% faţă de 2017, depăşind 4,857 mlrd. tone/km.

Declinul continuă în transportul de pasageri, inclusiv în transportul auto (autobuze şi microbuze) – cu 1,7%, până la 98,7 mil. de persoane. Chiar şi în transportul aerian se atestă în premieră după mulţi ani o scădere de 0,7%, până la 1,6 mil. de oameni. În transportul feroviar declinul este şi mai mare – de 5,6%, până la 1,5 mil., însă datele sunt prezentate pentru ianuarie-noiembrie.

În transportul maritim se atestă o creştere de 4,3%, până la 135,8 mil. de pasageri. Însă vasele moldoveneşti transportă pasageri în general în Ucraina.Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.