Agitația electorală, interzisă în incinta secției de votare

În ziua alegerilor, agitaţia electorală în incinta secţiei de votare şi la intrarea în localul votării este interzisă.

Foto: moldpres.md

Astfel, persoanele fizice care vor face agitaţie electorală la intrarea sau în secţia de votare, vor fi sancţionate cu o amendă de la 750 la 1500 de lei, iar persoanele cu funcţie de răspundere sau candidaţii electorali vor fi amendaţi cu o amendă în mărime de 1750 până la 2500 de lei.

Amintim că astăzi, 24 februarie, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare ordinare după un nou sistem de vot, cel mixt. Astfel, 50 dintre deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar 51 în circumscripţii electorale. În aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, în Republica Moldova se desfăşoară şi un referendum republican consultativ referitor la micşorarea numărului deputaţilor în Parlament şi caracterul mandatului acestora.

Pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova, dar şi referendumul republican consultativ au fost constituite, în total, 2141 de secţii de votare. Dintre acestea, 47 de secţii de votare au fost organizate pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului (regiunea transnistreană), municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni şi 123 de secţii de votare – peste hotarele Republicii Moldova. Secţiile de votare vor fi deschise începând cu ora 07:00 până la ora 21:00.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.