Un socialist pretinde la o importantă funcție în UE

Socialiştii europeni au început sâmbătă campania electorală pentru Parlamentul European din 2019, prin desemnarea oficială a lui Frans Timmermans, în prezent vicepreşedinte al Comisiei Europene, pentru funcţia de preşedinte, relatează site-ul Politico.eu, citat de Mediafax.

Frans Timmermans. Foto: hepta.ro

Flancaţi de panouri uriaşe de culoare roşie, prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez şi Timmermans purtau blugi în timp ce dansau pe ritmurile melodiei „Bella Ciao”, o melodie preferată despre rezistenţa italiană din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, principalii membri ai centrului-stâng al continentului i-au adus un omagiu lui Timmermans, care va candida la funcţia de pre;edinte al CE după retragerea din cursă a colegului său din cadrul Comisiei, Maroš Šefčovič, în noiembrie.

În discursul său de congres, Timmermans a pus un accent puternic pe luptele tradiţionale ale stângii, promiţând o „puternică alianţă cu sindicatele din Europa”, „o remunerare decentă pentru o muncă decentă”, un sistem echitabil de impozitare, o cooperare mai strânsă cu Africa şi necesitatea lupta împotriva „lipsei de locuinţe la preţuri accesibile în Europa”.

El a mai spus că unul dintre proiectele sale de reper ca viitor preşedinte al Comisiei va fi „interzicerea violenţei bazate pe gen”.

Timmermans este unul dintre cei mai puternici lideri europeni, de origine olandeză, el deţine în prezent funcţia prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.