Deținuții penitenciarelor din Moldova au mers la vot

Deținuții penitenciarelor din țară, cu excepția celor din custodia instituțiilor de detenție din Bender, au participat la scrutinul parlamentar, desfășurat duminică, 24 februarie a.c.

anp.gov.md

Aproximativ 6800 de persoane private de libertate, au avut dreptul să-şi exprime alegerea electorală. Dintre acestea, 6072 au dorit să-şi exercite dreptul constituţional și doar 2483 au votat pe circumscripțiile uninominale.

Procesul electoral s-a desfăşurat în zone special amenajate în incinta penitenciarelor. Condamnații au votat prin intermediul urnelor mobile, asigurate de către membrii secţiilor de votare din circumscripțiile electorale în raza cărora se află penitenciarele.

Conform legii, instituţiile penitenciare, au întocmit în prealabil liste cu toate persoanele deţinute, care au drept de vot. Totodată, pentru a vota, deținuții trebuiau să îndeplinească mai multe condiții: să fie cetăţeni ai Republicii Moldova, să aibă peste 18 ani şi să deţină acte de identitate valabile.

Atât administrația penitenciarelor, cât și observatorii au declarat că procedura de votare s-a desfășurat fără incidente sau presiuni.

Menționăm că, pe parcursul campaniei electorale, deținuților cu drept de vot le-au fost perfectate acte de identitate, au fost informați cu privire la dreptul constituțional de a alege şi li s-a explicat procedura alegerii.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.