UE ar accepta amânarea Brexit dacă Londra cere acest lucru

Uniunea Europeană ar avea disponibilitatea de a aproba o amânare scurtă a ieşirii Marii Britanii din organizaţie dacă Guvernul de la Londra va cere acest lucru, au declarat marţi oficiali europeni citaţi de Reuters.

Guliver / Getty Images

„Dacă va fi prezentată o solicitare pentru amânarea Brexit, va fi analizată în sens favorabil. Nu am primit nicio solicitare, dar o prelungire cu câteva luni a negocierilor ar fi relativ automată”, a declarat un oficial european de rang înalt. „Este bine că auzim argumente raţionale în Marea Britanie”, a comentat un alt oficial european.

Un alt funcţionar UE a afirmat că o eventuală cerere de amânare a ieşirii Marii Britanii din UE ar fi „în conformitate” cu modul european de gândire pentru a obţine un acord Brexit.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, va propune amânarea scurt timp a ieşirii ţării din Uniunea Europeană în cazul în care Camera Comunelor nu va opta pentru aprobarea Acordului sau pentru producerea Brexit fără acord. Theresa May a declarat marţi în Camera Comunelor că a înregistrat „progrese bune” în discuţiile cu liderii UE din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh. „Ştiu că unii membri ai Camerei Comunelor sunt preocupaţi că timpul se scurge, că există o stare de incertitudine pentru companii”, a afirmat Theresa May, potrivit Sky News.

Premierul a precizat că va propune un nou vot parlamentar pe tema Acordului Brexit până pe 12 martie. Dacă textul va fi respins din nou, pe 13 martie va adresa Camerei Comunelor întrebarea dacă preferă ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord.

MediafaxCategorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.