OPINIE. Alegerile anticipate ar fi nefaste pentru R. Moldova

Eventuale alegeri anticipate ar fi nefaste pentru Republica Moldova, în situația creată atât la nivel național, cât și regional. Organizarea unui scrutin anticipat pentru formarea Parlamentului ar însemna și destabilizarea situației din țară, transmite IPN.

Foto: someseanul.ro

Analistul politic Roman Mihăeș susține că în cazul în care s-ar decide organizarea alegerilor anticipate, Guvernul Filip ar deveni unul provizoriu până la instituirea unui nou cabinet de miniștri și ar fi în imposibilitatea de a avea tratative reale cu partenerii de dezvoltare. „Nimeni nu discută cu un asemenea Guvern. Este nevoie de un guvern plenipotențiar, cu toate împuternicirile, care rapid să înceapă activitățile în ceea ce privește parteneriatele Republicii Moldova. Avem nevoie de credite, de finanțări, investiții, nimeni nu discută cu un guvern aflat în exercițiul funcțiunii”, a menționat Roman Mihăeș la emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV. În opinia lui, problema cea mai mare este că, în conformitate cu Constituția, alegeri nu pot fi făcute decât o dată în an.

De asemenea, Roman Mihăeș este de părere că PDM poate numi guvernul „numai cu patrioții din blocul ACUM DA PAS și din PSRM care să plece din aceste formațiuni, nefiind de acord cu politicele lor de „putinizare” a Republicii Moldova”.

Fostul viceministru al afacerilor interne Ghenadie Cosovan este de părere că destabilizarea situației din Republica Moldova este scopul principal al forțelor ostile. „Pentru că atunci când situația este destabilizată – scade nivelul de trai al cetățeanului. Unica soluție pe care o văd eu, sub egida Uniunii Europene, iar România și SUA să fie mediatorii discuțiilor dintre forțele pro-europene, de opoziție și de la guvernare, să fie o reconciliere sub anumite reguli de joc care să ducă la reedificarea Republicii Moldova și pentru a vota în Constituție sintagma de „integrare europeană”, a menționat Ghenadie Cosovan.Categorii:Opinii

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.