R. Moldova cheltuie milioane pentru a fi membră a mai multor organizații internaționale

R. Moldova urmează să achite din bugetul de stat pentru 2019 cotizaţii în mărime de circa 61 de milioane de lei organismelor internaţionale şi regionale. Potrivit unei hotărâri adoptată de Guvern, ţara noastră urmează să achite cote de membru faţă de 68 de organizaţii, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, circa 4, 6 milioane de lei vor fi alocate organizaţiilor parlamentare, aproape 51 de milioane organizaţiilor internaţionale şi 5,5 milioane – organizaţiilor din cadrul CSI.

Cele mai mari cotizaţii R. Moldova le va achita Consiliului Europei – circa 7 milioane de lei, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – 4,9 milioane de lei, dar şi Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare – 4,5 milioane.

Ţara noastră este membră şi a Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, care este cea mai importantă alianţă din lume a entităţilor mass-media de servicii publice. Alianţa este cunoscută pentru organizarea Concursului Muzical Eurovision, la care R. Moldova participă din 2005. Astfel, cotizaţia de membru pentru această organizaţie se ridică la peste un milion de lei.

Conform noitei informative a proiectului, onorarea angajamentelor financiare faţă de organismele internaţionale şi regionale la care Republica Moldova este parte, constituie un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe şi a imaginii pozitive a ţării ca partener credibil, precum şi în valorificarea potenţialului de membru în cadrul structurilor internaţionale.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.