Veniturile fiscale la Buget s-au majorat cu 9,2%

Foto: Dan Guțu / ipn.md

La începutul lunii martie, veniturile fiscale acumulate la bugetul public naţional au depăşit 5,6 mlrd. lei ($327,4 mil.) şi s-au majorat cu 9,2% sau 473 mil. lei comparativ cu perioada similară a anului 2018.

Potrivit datelor Serviciului Fiscal de Stat, citate de Infotag, instituţia fiscală a asigurat cele mai multe venituri la bugetul de stat – 2,4 mlrd. lei, ceea ce constituie o creștere de 10,7%.

La bugetele locale s-au înregistrat încasări de 516,3 mil. lei, ceea ce reprezintă cu 0,8% mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent. La bugetul asigurărilor sociale de stat încasările s-au majorat cu 5,6%, până la 2 mlrd. lei. Cea mai mare creştere a fost înregistrată la fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală – cu 23,2%, până la 705,2 mil. lei.

Serviciul Fiscal este una dintre principalele surse de completare a bugetului. În ianuarie, încasările acestuia au constituit 1,301 mlrd. lei ($76 mil.), ceea ce reprezintă peste 51% din toate veniturile bugetului de stat al Moldovei.Categorii:Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.