Omologul american al lui Dodon: SUA nu vor deveni niciodată o țară socialistă

Preşedintele american Donald Trump a criticat dur o propunere a democraţilor privind reducerea emisiilor de carbon, despre care a spus că sună a socialism, adăugând că Statele Unite nu vor deveni niciodată o ţară socialistă, informează site-ul agenţiei Dpa, citat de Mediafax.

Donald Trump. Foto: Evan Vucci / ap.org

Liderul de la Casa Albă a declarat sâmbătă la Conferinţa de Acţiune Politică Conservatoare, un eveniment anual la care participă activişti şi politicieni conservatori din Statele Unite, că democraţii „îmbrăţişează socialismul”, făcând referire la un proiect privind reducerea emisiilor de carbon propus luna trecută de democraţi.

Trump a ridiculizat proiectul, denumit Green New Deal (Noua Înţelegere Verde), afirmând că ar duce la „abolirea completă” a industriei nucleare, gazului natural şi cărbunelui şi ar „elimina orice vehicul pe benzină de pe şoselele americane”.

Pe de altă parte, democraţii susţin că proiectul ar încuraja investiţiile în industria energiei regenerabile, unul din obiectivele propunerii fiind ca sursele de energie regenerabilă să acopere în totalitate consumul intern de energie al Statelor Unite în anul 2035.

Trump a afirmat că democraţii vor înlocui drepturile individuale cu „dominaţia guvernamentală” şi a denunţat „coşmarul socialist” din ţări ca Venezuela.

„Am mai spus şi voi spune din nou. America nu va fi niciodată o ţară socialistă”, a conchis Trump.

Preşedintele a criticat dur şi ancheta procurorului special Robert Mueller privind imixtiunile electorale ruse şi presupusele contacte între apropiaţi ai lui Donald Trump şi oficiali ruşi.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.