R. Moldova își menține poziția în clasamentul „indicele global al supremației legii”

Ca şi anul trecut, R. Moldova ocupă locul 83 din 126 de țări în clasamentul „Indicele Supremației Legii 2019”, realizat de experţii organizaţiei internaţionale „World Justice”.

Foto: vitebsk.gov.by

Potrivit Infotag, fiecare țară a fost evaluată după opt factori cheie ce țin de respectarea legislației, printre care: limitarea atribuțiilor instituțiilor guvernamentale, nivelul corupției, transparența instituțiilor de stat, protecția drepturilor fundamentale, ordine și securitate, respectarea legilor, eficienţa justiției civile şi a celei penale.

La capitolul „corupţie”, Moldova a obţinut cel mai mic scor, situându-se pe locul 109, între Ucraina şi Liberia. La capitolul „limitarea atribuțiilor instituțiilor guvernamentale”, R. Moldova a ocupat locul 99, între Afganistan și Kazahstan. În ceea ce privește „drepturile fundamentale”, situația este puțin mai bună – Moldova se află pe locul 71, între Sri Lanka și Mali.

În clasamentul final, Moldova a obținut 0,49 puncte (0 – cel mai mic scor și 1 – cel mai mare), situându-se între China și Salvador. Ucraina se află pe locul 77, România – pe 31, Rusia – pe 88.

Clasamentul este condus de Danemarca, Norvegia și Finlanda. La coadă se află Congo, Cambodgia și Venezuela.Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.