VIDEO. Tineri din Fălești reținuți pentru exploatarea sexuală a unor minore

Doi bărbați cu vârsta de 22 și respectiv 24 de ani, ambii domiciliați în raionul Fălești, suspectați de trafic de copii în scop de exploatare sexuală necomercială și comercială, au fost reținuți de oamenii legii în data de 27 februarie a.c.

Foto: ipn.md

Pe parcursul urmăririi penale s-a stabilit că, de la începutul anului 2019, persoanele reținute au profitat de poziția de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-au impus să se prostitueze.

Astfel, în urma percheziției efectuate, procurorii și polițiștii au salvat două minore cu vârsta de 14 și 16 ani, care erau determinate să presteze servicii sexuale.

Victimelor minore le este acordată consiliere psihologică specializată.

Fetele erau recrutate de suspecți în centrele de agrement, după care erau adăpostite în apartamente închiriate în municipiul Chișinău. La fel, făptuitorii plasau anunțuri pe unul din portalurile de publicitate cu pozele minorelor. Ca urmare, victimele au fost supuse exploatării sexuale de către mai mulți bărbați, contra plății de 800 de lei, banii fiind luați de către suspecți.

Zilnic, minorele întrețineau relații sexuale cu 7-8 clienți.

În prezent, se întreprind măsurile necesare în vederea identificării și altor eventuale victime, a persoanelor care cu bună știință au întreținut rapoarte sexuale cu minore, precum și pentru stabilirea și confiscarea bunurilor obținute pe cale infracțională.

Învinuiții sunt plasați în arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă de la 15 până la 20 ani de pușcărie.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.