Leul moldovenesc se apreciază. Dealerii, în derută

Activitatea scăzută pe piața valutară contribuie la aprecierea leului moldovenesc, al cărui curs după 25 februarie este în continuă creștere și poate ajunge sub pragul psihologic de 17 lei pentru un dolar SUA.

Foto: paginaderusia.ro

De această opinie sunt dealerii valutari care activează pe piața R.Moldova, notează Radio Chișinău.

După cum transmite Infotag, din cauză că practic nu există cerere la valută, piața este în cădere liberă, iar dealerii nu știu limita sub care Banca Naţională a Moldovei (BNM) nu va admite aprecierea monedei naţionale.

Amintim că în ianuarie-februarie, înainte de alegerile parlamentare, s-a atestat o cerere mare de valută, astfel că BNM a fost nevoită să intervină, perioadă în care rezervele acesteia au scăzut cu peste $90 mil.

„BNM a cumpărat valuta la cursul mediu de 17,15 lei pentru un dolar, iar acum are posibilitate reală de a-şi reface rezervele la o rată medie de 17 lei, deoarece majoritatea jucătorilor de pe piaţă doresc să vândă valută, dar nu există cumpărători”, spun dealerii.

„În afară de autoritatea de reglementare, nu există nimeni pe piaţă care să satisfacă cererea de cumpărare a valutei, activitatea a scăzut şi chiar şi marii importatori, care cumpără în mod tradiţional valută pe piaţă, spun că nu vor veni cu o ofertă de cumpărare în viitorul apropiat”, spun dealerii valutari.Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.