Reducerile pentru asigurarea medicală obligatorie expiră pe 31 martie

Mai multe categorii de persoane beneficiază până în data de 31 martie de reduceri considerabile la achitarea primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2019.

Foto: realitatea.md

Este vorba de titularii de patentă de întreprinzător şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul, care pot beneficia de 50% (2.028 lei) şi, respectiv 60% (1.622 lei) reducere la achitarea poliţei medicale calculată în sumă fixă, precizează BizLaw.md

După 31 martie, suma poliţei pentru această categorie de plătitori va constitui 4056 de lei.

Persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu mărfuri supuse accizelor, este o categorie nouă de beneficiari a reducerilor, inclusă în urma unor modificări legislative adoptate în decembrie 2018.

Prima de asigurare poate fi achitată prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay cu card bancar, prin internet banking, la terminalele de plată, dar şi la ghişeele băncilor comerciale şi ale oficiilor poştale.

Reducerea preţului poliţei este aplicabilă doar în primele trei luni ale anului.

Potrivit Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2019, în acest an prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în formă de contribuţie procentuală la salariu şi la alte recompense este de 9% (câte 4,5% pentru fiecare categorie de plătitori), la fel ca în 2018. Astfel, preţul a rămas neschimbat faţă de anul trecut, constituind 4.056 de lei.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.