Silvicultorii vor spori paza pădurilor împotriva incendiilor

Agenţia „Moldsilva” a anunţat astăzi că va intensifica măsurile de pază a fondului forestier naţional, în legătură cu temperaturile ridicate asociate cu vânt puternic, în stare să provoace incendii în pădure.

„Odată cu sosirea primăverii, trebuie de avut în vedere fenomenele meteorologice sezoniere, determinate de temperaturile ridicate şi vânt puternic. Totodată, începerea lucrărilor agricole pe terenurile din apropierea fondului forestier, precum şi faptul că tot mai mulţi oameni aleg odihna în păduri, creează condiții extrem de periculoase pentru izbucnirea incendiilor în spaţiul silvic”, indică surse de la „Moldsilva”.

În acest context, Agenţia a stabilit și va aplica o serie de măsuri cu rolul de a preveni declanșarea incendiilor în păduri. Din acestea fac parte: patrularea intensivă a fondului forestier, în special în zonele şi perioadele cu risc sporit, asigurarea măsurilor operative de stingere a focului şi, respectiv, dotarea, completarea subdiviziunilor silvice cu mijloace antiincendiare necesare. De asemenea, entităţile „Moldsilva” vor fi pregătite pentru situaţii excepţionale, astfel încât angajaţii să reacţioneze adecvat la primă urgență etc.

Totodată, Agenţia „Moldsilva” atenţionează oamenii care se folosesc de pădure sau terenurile alăturate să fie responsabili, să se asigure că la plecare au lăsat în urma lor curăţenie şi focuri stinse. În situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112.

În Republica Moldova sunt peste 400 mii de hectare de pădure. Mare parte din acestea se află în gestiunea Agenţiei „Moldsilva”, iar restul sunt administrate de autorităţile locale şi circa 3% se află în proprietate privată.

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.