Măsură radicală a Autorității Aeronautice Civile a RM în contextul catastrofei aviatice din Etiopia

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a R. Moldova a emis o directivă de siguranță aeronautică cu privire la suspendarea operațiunilor aeriene cu aeronave de tip Boeing 737-8 și 737-9.

australianaviation.com.au

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, siguranța pasagerilor trebuie să fie o prioritate pentru Autoritatea Aeronautică Civilă.

„Trebuie să garantăm siguranță pasagerilor, iar în cazurile critice să se intervină imediat pentru identificarea soluțiilor. Directiva emisă de AAC va eficientiza confortul și siguranța pasagerilor noștri”, a menționat Chiril Gaburici.

Începând cu data de 13 martie 2019, ora 10.00 (UTC), se interzice operarea aeronavelor de tip Boeing 737-8 și 737-9, toate numerele de serie, de către operatorii aerieni din Republica Moldova și operatorii aerieni străini care efectuează zboruri spre, dinspre sau deasupra teritoriului R. Moldova.

Directiva este emisă ca măsură de precauție pentru siguranța pasagerilor, echipajelor și persoanelor de la sol din R. Moldova, în contextul accidentului aeronautic din 10 martie 2019, cu implicarea aeronavei de tip Boeing Model 737-8 „MAX” operată de către Etiopian Airlines și a unui accident cu aeronavă de același tip al Lion Air 610, care a avut loc pe 29 octombrie 2018.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.