ACUM trântește ușa în nas PDM, după o nouă invitație la dialog din partea democraților

PDM a lansat astăzi o nouă invitație la dialog blocului „ACUM”. Anunţul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă, susținut după ședința Consiliului Executiv al formaţiunii, notează Moldpres.

Potrivit lui Candu, invitaţia a fost făcută public pentru a se evita speculațiile. „Trebuie să ne asumăm responsabilitatea faţă de cetățeni, prin dialog şi comunicare putem găsi soluţii”, a opinat Candu.

Speakerul a spus că regretă faptul că prima invitație la dialog a fost refuzată. „Dacă liderii blocului electoral ACUM ar fi acceptat dialogul, ar fi văzut că echipa PDM este foarte flexibilă şi are interesul în primul rând al cetăţenilor şi al angajamentelor pe care le-am făcut în campania electorală. Chiar dacă PDM are mai multe mandate în parlament, noi am fi fost dispuşi să oferim colegilor din ACUM conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcţia de prim-ministru. Le-am fi arătat flexibilitate în tot ceea ce înseamnă dialog şi tot ce înseamnă interesul cetăţeanului şi interesul ţării”, a precizat Candu.

Candu a adăugat că democraţii aşteaptă răspunsul blocului „ACUM” până la începutul săptămânii viitoare, iar dacă invitaţia nu va fi acceptată, Consiliul Executiv al PDM se va întruni în şedinţă pentru decizii ulterioare.

În contextul ultimului briefing de presă al PDM, blocul ACUM a declarat că
„negocieri și dialog cu cei care sunt responsabili de capturarea statului nu ducem”.

„Rămânem fermi în poziția noastră. Am primit mandatul de la cetățeni să eliberăm țara de oligarhi și corupție. Echipa blocului ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului. Invităm deputații responsabili să le voteze în primele ședințe ale parlamentului. Negocieri și dialog cu cei care sunt responsabili de capturarea statului nu ducem”, se spune în declarația ACUM.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. Cei din ACUM sunt pur și simplu jalnici, au trădat orice încredere în ei, au decis s-o facă pe opoziția, să se victimizeze, să-și strângă mucii adică și să nu facă nimic – cel mai simplu.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.