Supraveghere video inteligentă pentru mai multe posturi vamale

Mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-ucrainene vor dispune de sisteme performante de supraveghere video, cu posibilitatea înregistrării automatizate a plăcuțelor de înmatriculare.

Foto: moldpres.md

În R. Moldova, de aceste dotări vor beneficia posturile Otaci, Criva, Tudora și Vulcănești, iar pe partea ucraineană sunt vizate posturile Moghiliov-Podolsk, Mamaliga, Starokazacie, Vinogradovca și Platonovo.

Totodată, modernizării va fi supus și Centrul de monitorizare și prelucrare a datelor din cadrul Serviciului Vamal.

Acestea vor realizate în cadrul unui proiect ce urmează a fi implementat de Organizația Mondială pentru Migrație în Moldova. Bugetul proiectului este de 4,44 milioane euro, dintre care 3.552.000 euro sunt oferiți de UE în cadrul Iniţiativei prioritare a Parteneriatului Estic privind Managementul Integrat al Frontierei (2014-2020), iar 888.000 euro constituie cofinanțarea Guvernelor Republicii Moldova și Ucrainei.

Etapele de implementare a proiectului au fost discutate în cadrul unei întrevederi a directorului Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu șeful Misiunii OIM Moldova, Lars Johan Lönnback.

Vitalie Vrabie și Lars Johan Lönnback. Foto: customs.gov.md

Potrivit proiectului, sistemul preconizat va dispune de o serie de funcționalități avansate precum citirea plăcuțelor de înmatriculare, monitorizarea timpului de perfectare de către fiecare autoritate prezentă în post sau prelucrarea datelor privind masa și dimensiunile autocamioanelor din momentul colectării informației.

Suplimentar, sistemul va permite schimbul online a acestor date între serviciile vamale ale ambelor state.

Directorul Serviciului Vamal a menționat importanța acestui proiect pentru îmbunătățirea analizei riscurilor și fluidizarea traficului.

„Această asistență va veni în completarea altor acțiuni pe care deja le-am demarat în scopul implementării conceptului de «frontiere inteligente». Este un proiect-pilot mult-așteptat de noi și vom promova aplicarea acestor instrumente pe tot perimetrul vamal.”, a precizat Vitalie Vrabie.

La rândul său, șeful Misiunii OIM Moldova și-a exprimat întreaga disponibilitate de a susține toate eforturile orientate spre implementarea cu succes a proiectului.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.