În fiecare săptămână, cel puțin o persoană din Moldova moare din cauza violenței în familie

În fiecare saptămână, moare o un om din cauza violenţei în familie. Cel puţin asta arată datele prezentate de Poliţia din R. Moldova.

Foto: jurnalistii.ro

Cauzele sunt multe, cel mai des este invocată Sărăcia, nivelul redus de educaţie şi abuzul de alcool. Specialiştii îndeamnă oamenii să nu tacă şi să ceară ajutor. Mai ales că de doi ani, poliţiştii au şi o măsură eficientă de intervenţie: aplicarea ordinului de restricţie de urgenţă.

Multe victime ale violenţei în familie suferă în tăcere pentru că le este frică să ceară ajutor. Nu cunosc legile si ordinul de restricţie de urgenţă ce poate îndepărta imediat agresorul din locuinţă.

Datele prezentate de poliţie arată că cele mai multe plângeri au fost înregistrate în raioanele Ialoveni, Călăraşi, Orhei, Chişinău şi Bălţi. Statistici care nu denotă neapărat că în aceste raioane au loc cel mai frecvent acte de violenţă, ci că în aceste regiuni victimele raportează abuzurile.

Specialiştii spun că violenţa în familie apare acolo unde educaţia lipseşte, iar în capul mesei stau stereotipurile, unde este sărăcie şi se face abuz de alcool.

În fiecare an, 4, 5 persoane au comportament suicidal din cauza violenţei în familie. Iar zilnic, la poliţie, ajung circa 60 de sesizări despre cazuri de violenţă.Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.