Trupele ruse continuă exercițiile militare în Transnistria

Grupul Operațional al Trupelor Ruse (GOTR) dislocat în Transnistria a efectuat noi exerciții militare în regiunea separatistă. Peste 50 de militari dintr-o companie de asigurare materială au desfășurat un marș de 20 de km, fiind utilizate 20 de unități de tehnică militară.

Potrivit unui comunicat al Ministrului rus al Apărării, o atenție deosebită a fost acordată acțiunilor militarilor în cazul unui presupus ataci pe traseu de către grupuri diversioniste și de spionaj ale inamicului convențional, în procesul de livrare a produselor alimentare și combustibililor.

Sursa reafirmă că ieșirea pe teren a militarilor ruși ar fi avut un carcater planificat și are loc în corespundere cu planul de pregătire de luptă a trupelor din Districtul militar Vest.

Amintim că trupele ruse din Transnistria au organizat exerciții militare de tragere și la începutul acestei luni, chiar în ajunul ceremoniilor de comemorare a eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru din 1992.

În acest context, menționăm că, în preajma alegerilor prezidenţiale din Ucraina, Serviciul de grăniceri al acestei ţări a intensificat paza pe segmentul transnistrean al frontierei cu R.Moldova. Astfel, începând de săptămâna viitoare, vor fi instalate posturi de control suplimentare, care vor include atât poliţiştii de frontieră, cât şi reprezentanţi ai poliţiei naţionale.

Anterior, atât autoritățile de la Chișinău, cât și organizațiile internaționale și-au exprimat îngrijorarea față de exercițiile militare ale trupelor ruse, la unele dintre care sunt implicate și forțele armate ale Tiraspolului, cu încălcarea acordurilor dintre părți în acest sens.

În septembrie 2018, Misiunea OSCE în Moldova a reamintit faptul că exerciţiile militare în Zona de Securitate pot fi efectuate numai cu permisiunea Comisiei Unificate de Control, în conformitate cu Acordul privind principiile reglementării paşnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992.

Pe teritoriul regiunii transnistrene se află în prezent peste 1500 de militari ruși, iar peste 20.000 de tone de muniție și bombe sunt ținute în depozitele militare din satul Cobasna.

Radio ChișinăuCategorii:Transnistria

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.