Macron anunță că va lua „decizii dure” pentru a opri „vestele galbene”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că intenţionează să ia „decizii dure” pentru a opri protestele „vestelor galbene” în urma incidentelor violente din acest weekend de la Paris, scrie Politico.

Emmanul Macron. Foto: mediafax.ro

Acesta a fost al 18-lea weekend consecutiv de proteste ale „vestelor galbene” şi a coincis cu încheierea unei dezbateri naţionale declanşate de Macron. Protestatarii au vandalizat magazine şi restaurante de pe Champs-Elysees, iar poliţia s-a folosit de tunuri cu apă pentru a dispersa oamenii.

„Doresc ca decizii dure să fie luate cât de curând posibil pentru ca acest lucru să nu se întâmple din nou. Multe au fost făcute din noiembrie, dar protestele arată că în privinţa acest subiect, încă nu suntem unde vrem”, a scris Macron pe Twitter.

Macron şi-a întrerupt o vacanţă la schi alături de soţia sa în sudul Franţei pentru a se întoarce la Paris şi a condamnat violenţele.

„Ce s-a întâmplat astăzi pe Champs-Elysees nu mai poate fi numită o demonstraţie. Aceştia sunt oameni care vor să distrugă Republica, cu riscul uciderii unor persoane. Toată lumea care a fost acolo este complice”, a afirmat Macron tot pe Twitter.

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a declarat sâmbătă că unii dintre protestatari „sunt persoane foarte violente care au venit doar ca să vandalizeze şi să se lupte”.

Protestele au început ca răspuns la creşterea preţului la carburanţi însă s-au transformat în timp într-o respingere a mandatului lui Macron.

News.roCategorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.