Declarație: UE va urmări îndeaproape procesul de formare a Guvernului în R. Moldova

Uniunea Europeană va urmări îndeaproape procesul de formare a Guvernului în Moldova și aprobarea viitorului program de activitate al acestuia. Potrivit Infotag, o declaraţie în acest sens a făcut Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, după reuniunea Consiliului Miniştrilor de Externe ai UE, care a avut loc luni la Bruxelles.

Federica Mogherini. Foto: reuters.com

Ea a menţionat că, în cadrul discuţiilor, participanţii „au examinat şi au evaluat situaţia actuală din republică”, reiterând „disponibilitatea de a sprijini procesul de reforme şi de realizare a perspectivelor democratice în Republica Moldova”.

„Dar am identificat şi o serie de momente îngrijorătoare şi, bineînţeles, am fost de acord că vom continua să urmărim îndeaproape ceea ce se întâmplă – formarea Guvernului şi aprobarea viitorului său program. Subliniez că rezultatul discuţiilor privind crearea coaliţiilor nu depinde de noi, dar vom fi în continuare vigilenţi referitor la respectarea principiului statului de drept în Moldova şi, desigur, implementarea în continuare a agendei Acordului de Asociere”, a spus Mogherini.

Ea a evidenţiat că „Moldova este un partener-cheie al UE în cadrul Parteneriatului Estic, fapt luat în considerare în contextul celei de-a 10-a aniversări a proiectului, care va fi marcată în luna mai”.Categorii:Politică

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. UE mereu urmarea politica din Moldova, asa ca nimic nou. La noi ar trebui creata o alianta, dar din cate vad ca inca nimic nu fac politicienii nostri pentru asta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.