Ce au pățit doi bărbați care au încercat să scoată din R. Moldova mii de țigări nedeclarate

Trei tentative de trafic ilicit cu produse din tutun au fost prevenite de vameși datorită implicării câinilor specializați. În total, au fost depistate 25.400 de țigarete nedeclarate, de diverse mărci. În două dintre cazuri au fost reținute și vehiculele folosite la săvârșirea încălcărilor.

customs.gov.md

Primul caz a fost consemnat la Sculeni, după ce câinele de serviciu al Vămii a reacționat la autoturismul unui moldovean, care intenționa să iasă din țară. În urma controlului, în podeaua vehiculului au fost depistate 9 800 de țigarete.

Un alt lot impunător de produse din tutun nedeclarate a fost reținut la Leușeni. Este vorba despre 11.400 de țigarete, care au fost găsite de vameși în rezervorul pentru combustibil al unui autoturism, condus tot de un conațional. Și în acest caz, vameșii au avut suportul echipelor canine.

Cea de-a treia tentativă a fost raportată de către vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău, care au depistat 4.200 de țigarete nedeclarate în valiza unui pasager care pleca la Dublin.

Pachetele cu țigări au fost depistate în cadrul scanării, prezența acestora fiind semnalată și de patrupedul Serviciului Vamal. Conform procedurii, țigaretele au fost reținute, iar persoanei care le-a tăinuit de la control i-a fost aplicată o amendă de 3.250 de lei.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.