Filip: Calitatea administrării treburilor în R. Moldova nu va avea de suferit în urma tergiversării negocierilor pentru crearea coaliției

Oricât ar dura negocierile pentru formarea majorității parlamentare şi a unui nou Guvern, calitatea administrării treburilor în Republica Moldova nu va avea de suferit, căci structurile actuale îşi vor face treaba foarte bine, susţine premierul în exerciţiu, preşedintele fracţiunii Partidului Democrat în Parlament, Pavel Filip.

Pavel Filip. Foto: gov.md

Potrivit Infotag, el a menţionat într-un interviu pentru postul de televiziune Prime TV că, graţie reformei desfăşurate la timp, administrarea statului va continua, deoarece secretarii de stat, specialiştii nu vin şi nu pleacă odată cu schimbarea Guvernului.

„De aceea, acum lucrează ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic în Republica Moldova şi pentru ei mai puțin contează noii miniștri, pentru că îşi au programul de activitate şi, desigur, ulterior, se vor încadra doar pentru implementarea noului program de guvernare”, a remarcat Filip.

Potrivit lui, PDM încă nu a discutat despre noul premier, pentru că partidul este ocupat cu lucruri mult mai importante, care țin de crearea unei majorități parlamentare.

„Pentru noi, cei din această formațiune politică, este mai puțin important cine şi în ce funcție se află, pentru că de unul singur un prim-ministru nu poate rezolva nimic. Lucrurile pot fi rezolvate în echipă. Şi, iată, pentru noi este importantă întreaga echipă, acolo unde se discută toate problemele, acolo unde venim şi discutăm şi despre eventuale strategii”, a subliniat premierul, care conduce Guvernul din ianuarie 2016.

Partidul Democrat a inițiat anterior negocieri privind constituirea majorității de guvernământ în Parlament cu reprezentanții blocului ACUM, dar a primit un refuz categoric. Vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu, chiar a spus că partidul este gata să cedeze blocului funcţia de premier în caz de creare a unei coaliții.

Imediat după alegerile parlamentare din 24 februarie, președintele PDM, Vladimir Plahotniuc, a declarat că formațiunea sa era gata să discute despre crearea coaliției cu orice partide și candidați independenți care au intrat în Parlament.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. Eu sper că totuși blocul ACUM nu va face o majoritate și nu le voi vedea mutrele în fiecare zi. Sunt aroganți și egoiști.

    Apreciază

  2. Muia Sandu amu trebuie să bocească de nervi!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.