Membrii unui grup criminal organizat, reținuți pentru șantaj

Doi suspecți, ambii locuitori ai orașului Vulcănești au fost reținuți miercuri, 20 martie a.c., în flagrant delict în timp ce transmiteau o tranșă de mijloace bănești estorcate în sumă de 500 de euro.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, începând cu luna ianuarie a.c., suspectul a stabilit o legătură virtuală cu victima, prin intermediul rețelelor sociale. În urma schimbului de mesaje, acesta a obținut încrederea femeii. Prin diverse metode de convingere, suspectul a determinat victima să-i transmită imagini personale cu caracter intim. Ulterior, suspectul a început să șantajeze victima, sub amenințarea postării pe rețelele de socializare a imaginilor obținute, solicitându-i transmiterea sumei de 5.500 de euro și 1000 de dolari.

În scopul identificării tuturor participanților la comiterea infracțiunii, o parte din mijloace financiare au fost transmise sub controlul procurorilor PCCOCS și ofițerilor de investigații al INI, urmare a cărui fapt s-a stabilit că ele erau primite în municipiul Cahul de către o femeie, complice la comiterea infracțiunii. 

În urma reținerii și efectuării perchezițiilor corporale și a automobilului, asupra suspecților au fost depistate mijloacele financiare estorcate, precum și telefonul mobil utilizat la estorcarea acestora.
Bănuiții au fost reținuți pentru 72 ore.

În caz că vinovăția acestora se va demonstra, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 13 ani.

În preentt, investigațiile pe caz continuă, pentru stabilirea și altor eventualele victime ale acțiunilor ilicite ale bănuiților și a complicilor la comiterea infracțiunii.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.